*

Sainz: ‘Toro Rosso heeft goede basis gelegd tijdens tests’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 maart 2016 10:59

Sainz: ‘Toro Rosso heeft goede basis gelegd tijdens tests’
Racepictures

Toro Rosso heeft volgens Carlos Sainz een goede basis voor 2016 gelegd tijdens de wintertests. Dat het na Mercedes het meest productieve team was, geeft vertrouwen.

Dat laatste klinkt vanzelfsprekend, maar tegenover Autosport geeft Sainz in de eerste plaats te verstaan dat het fijn is dat er tijdens de wintertests een stuk minder zaken waren die Toro Rosso ‘hoofdpijn’ gaven dan een jaar eerder.

“We bleven maar rijden en rijden en rijden, zonder dat er iets stuk ging. Natuurlijk zijn er nog kleine problemen, maar we liggen op schema met de auto en dat heeft ons een hele goede basis gegeven.”

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Tuesday 1 March 2016 - Carlos Sainz Jr (ESP) Scuderia Toro Rosso.

Carlos Sainz ziet het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet.

Hoe snel Toro Rosso straks daadwerkelijk zal zijn, is volgens Sainz afwachten tot het openingsweekend in Melbourne. “Want hoe snel we precies zijn, hebben we tot op heden nog niet echt gezien”, geeft hij aan.

“We hebben tijdens de tests immers vooral op de medium-banden gereden, omdat dat in 2015 voor ons de band was waarop we relatief gezien het zwakst waren. We hebben dus geprobeerd uit te vogelen waarom we het vorig jaar lieten liggen als we op die banden reden en naar oplossingen gezocht.”

“Natuurlijk probeert iedereen wel te kijken waar hij staat door de rondetijden om te rekenen aan de hand van de geschatte brandstofniveaus, maar het wordt pas echt duidelijk als we straks in Melbourne zijn. Dat we na Mercedes het meest productieve team waren, laat echter wel zien dat Toro Rosso als team tot veel in staat is.”

Lees meer over

Sainz Toro Rosso