*

Sainz scoort met vierde plek zijn beste F1-resultaat

Daan de Geus

Daan de Geus

17 september 2017 19:37

Sainz scoort met vierde plek zijn beste F1-resultaat
Sutton Images

Met een vierde plaats in de Grand Prix van Singapore heeft Carlos Sainz zijn tot op heden beste resultaat in de Formule 1 behaald. “Wát een dag!”

Voor de race op het Marina Bay Street Circuit was P6 (vier keer) Sainz’ beste resultaat, maar de 23-jarige Spanjaard mag nu een vierde plaats als beste klassering op zijn CV invullen.

“Wow! Wát een dag en wát een resultaat”, jubelt hij. “Ik denk dat dit mijn beste dag in de Formule 1 tot op heden is geweest”, geniet Sainz er volop van na.

“Het is gewoon geweldig om, na een week waarin ik met zoveel media-aandacht te maken had, een perfect weekend met P4 af te sluiten”, zegt de coureur die in de spotlights stond vanwege zijn aangekondigde overstap naar Renault in 2018.

“Op intermediates beginnen, overstappen op super softs – waar ik het de eerste paar ronden heel moeilijk op had – en vervolgens zonder plekken te verliezen aan de finish komen, is de beste manier om een verder overigens niet eenvoudig weekend mee af te sluiten. Ik zal dit resultaat in elk geval nooit vergeten.”

Op zijn super softs had Sainz naar eigen zeggen nog wel de nodige moeite de op ultra softs rijdende Sergio Pérez achter zich te houden: “Ik zat echt de hele tijd in mijn spiegels te kijken, maar het is maar mooi gelukt.”

Kvyat eindigde zijn race in de barrière.

Kater voor Kvyat
Waar Sainz haast de polonaise loopt – en aankondigt een latere vlucht te pakken om dit resultaat eerst eens lekker te vieren  – was het voor teamgenoot Daniil Kvyat een nacht waar hij om een andere reden een kater aan over zal houden. De Rus crashte in ronde tien, terwijl hij in de punten reed.

“Ontzettend jammer”, baalt hij na. “Ik maakte helaas een fout en liep zo de kans mis een goed resultaat te behalen”, weet Kvyat, die voor zijn uitvallen achter Sainz reed, maar voor bijvoorbeeld Lance Stroll, die uiteindelijk achtste werd.

“Ik had net Kevin Magnussen ingehaald en toen blokkeerde mijn rechter voorwiel en schoof ik de muur in. Ik had het niet verwacht. Heel teleurstellend, maar soms is het helaas niet anders.”

Lees meer over

Kvyat Sainz Toro Rosso