De Grand Prix van Singapore is Toro Rosso’s laatste grote kans op goede punten. Dat denkt coureur Carlos Sainz.

Toro Rosso rijdt met een 2015-krachtbron van Ferrari die, in tegenstelling tot alle 2016-krachtbronnen van Toro Rosso’s rivalen, niet verder wordt verbeterd. Een aerodynamische update die het in Duitsland bracht om voor het gebrek aan motorvermogen te compenseren, heeft verder weinig opgeleverd.

“Singapore zou daarom wel eens onze laatste goede kans van dit seizoen kunnen zijn om punten te scoren”, denkt Sainz. “Als we daar niet goed presteren, zal ik Singapore erg bezorgd verlaten. Maar”, vervolgt hij: “Als we in of dicht bij de top tien zitten, kunnen we optimistisch zijn.”

“Dan zal het namelijk in ieder geval niet zo zijn dat we in de slotraces alleen maar om zestiende plekken vechten”, verwacht Sainz, die benadrukt dat Toro Rosso – dat de laatste races veel geëxperimenteerd heeft om haar update te evalueren – de knoop  moet doorhakken of het met de update doorgaat of niet.

“We analyseren nog altijd of we de update moeten blijven gebruiken, of terug moeten grijpen op de vorige specificatie. Het is belangrijk in Singapore ergens voor te kiezen en daar dan het hele weekend aan vast te houden. Om ons op één set-up te richten en voor één aerodynamisch pakket te gaan.”