*

Sainz verheugt zich op speciale thuisrace in Spanje

Daan de Geus

Daan de Geus

8 mei 2018 10:34

Sainz verheugt zich op speciale thuisrace in Spanje
Sutton Images

De Grote Prijs van Spanje is de thuiswedstrijd van Carlos Sainz en voor hem zo de meest bijzondere race van het jaar. “Hopelijk kan ik het er weer goed doen.”

Sainz heeft er weer zin in.

Dat Sainz goed wil presteren voor eigen publiek, zal geen verrassing zijn. Helemaal niet aangezien er zelfs een speciale Carlos Sainz-tribune is, bij bocht vijf. “Het zal elke ronde weer speciaal zijn daar langs te rijden”, vertelt de Renault-coureur, die zegt dat de support van zijn fans langs de baan hem echt een boost geeft, maar die ook nog twee andere redenen heeft om het weekend met vertrouwen in te gaan. De eerste is dat hij in de vorige race, in Bakoe, een knappe vijfde plek pakte. De andere reden is dat hij het tot op heden altijd goed heeft gedaan in Barcelona.

In zijn debuutjaar 2015 finishte hij er als negende, in 2016 als zesde en vorig seizoen werd hij zevende. Hoe het komt dat hij het er zo goed doet? “Ik ken de baan natuurlijk goed, heb hier veel geracet toen ik jong was, en we testen er vaak.” Sainz hoopt zijn goede vorm, zowel in Barcelona als na Bakoe, nu natuurlijk een vervolg te geven. “Hopelijk kan ik mijn fans weer een mooie show geven.”

Sainz’ Renault-teamgenoot Nico Hülkenberg komt juist naar Barcelona na een minder weekend in Azerbeidzjan. Hij crashte er uit de race, terwijl hij op koers lag voor goede punten – en deed dat daar voor het tweede jaar op rij. “We hebben echter allemaal wel eens een slechte dag. Wat daar is gebeurd, is jammer, maar zo gaat het soms in de racerij. Ik moet het achter me laten en me nu gewoon op de race in Spanje concentreren, waar ik mijn fout uit Bakoe wil goedmaken.”