Fernando Alonso heeft toestemming gekregen van de FIA en mag nu meedoen aan de young driver test, daags na de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi. In navolging daarvan wil Carlos Sainz, die de overstap maakt naar Ferrari, ook deelnemen aan de test. 

Het contract van Carlos Sainz bij McLaren loopt na de laatste race van het seizoen af. Als hij wil kan hij gelijk aan de slag gaan voor zijn nieuwe werkgever, Ferrari. En aangezien er volgend jaar maar drie testdagen zijn en de Spanjaard waarschijnlijk slechts anderhalve dag krijgt in de nieuwe Ferrari, wil hij daarvoor al testen. En nu de FIA Alonso toestemming heeft gegeven om deel te nemen aan de young driver test, wil Sainz dat ook.

Lees ook: Renault bevestigt Alonso en Zhou voor Young Driver Test in Abu Dhabi

“Ik wil zeker gaan testen in een Ferrari en zeker nu de FIA wat coulanter is geworden, wil ik nu ook wel. Ik zou het niet begrijpen als de FIA andere coureurs zou afwijzen”, vertelt Sainz tijdens de persconferentie.

Voor Ferrari gaan Robert Shwartzman en Antonio Fuoco testen in Abu Dhabi en Sainz wil ze niet in de weg zitten. “Ik laat het niet gebeuren dat zij niet mogen testen. Zij gaan gewoon testen”, besluit de Spanjaard.

Lees ook: Debutant Aitken: ‘Heb het team zelf een berichtje gestuurd met de vraag wat er ging gebeuren’

Carlos Sainz met zijn toekomstige teamgenoot in gevecht, Charles Leclerc