Toro Rosso’s Carlos Sainz denkt dat Red Bull zijn contract al zo vroeg heeft verlengd om onder meer de geruchten over een overstap naar een ander team te doen verstommen.

Red Bull maakte eind juni al bekend het contract met Carlos Sainz te verlengen en hem ook in 2017 bij opleidingsteam Toro Rosso te houden. Volgens Sainz deed Red Bull dat midden in een ‘goede periode’. Die begon met de Grand Prix van Spanje. Vlak daarvoor werd Max Verstappen van Toro Rosso naar Red Bull gepromoveerd, maar dat staat volgens Sainz los van zijn eigen sterke reeks.

“De races voor Spanje waren lastig omdat we weliswaar een goede auto hadden, maar door pech veel punten lieten liggen. Dat was frustrerend, want ik wist dat ik super snel was. Vanaf de race in Spanje hebben we echter veel minder pech gehad en daardoor kon ik eindelijk mijn ware potentieel tonen”, vertelt Sainz, die 26 van zijn dertig punten sindsdien verzamelde, aan F1i.com.

Formula One World Championship 2016, Round 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Sunday 24 July 2016 - Carlos Sainz Jr (ESP) Scuderia Toro Rosso on the grid.

Sainz denkt dat hij ‘zeer tevreden’ mag zijn over zijn eerste seizoenshelft.

“Toen ik eindelijk kon laten zien wat ik echt kan, staken er vervolgens veel geruchten de kop op, maar die geruchten zijn ook weer snel de kop ingedrukt doordat Red Bull het contract verlengde”, stipt Sainz aan, verwijzend naar de berichten van toen dat hij het Red Bull-progamma wel eens had kunnen verlaten.

Wat Sainz niet is ontgaan, is dat Red Bull de knoop vervolgens stukken eerder doorhakte dan het normaal gesproken doet: “Ik denk dat het één van de vroegste nieuwe deals voor een Toro Rosso-coureur was.”

“Dat ze het contract zo vroeg in het jaar al hebben verlengd, voelt echter ook als een voorrecht en het laat verder denk ik wel zien dat het allemaal erg goed ging gedurende die periode”, meent Sainz, die denkt dat hij sowieso ‘zeer tevreden’ kan zijn over zijn eerste seizoenshelft.