Giedo van der Garde gaat er nog steeds van uit dat hij zondag racet, ondanks het beroep van Sauber tegen de eerdere beslissing om Van der Garde te laten racen. Op woensdag is er nog geen beslissing genomen. De zaak wordt donderdag 9.30 uur Australische tijd hervat.

Het Hooggerechtshof van Victoria (Australië) besliste eerder vandaag (woensdag) dat Sauber Van der Garde moet laten racen. Een beslissing die niet alleen geldt voor de Grand Prix van Australië, maar voor het hele seizoen 2015. Sauber tekende beroep aan.

En net zoals in de verklaring die Sauber gaf naar aanleiding van de verloren zaak, gooide de advocaat van Sauber – Rodney Garrett – het opnieuw op veiligheid. De advocaat was echter slecht voorbereid en geïnformeerd. Zo beweerde hij dat er op donderdag al getest wordt en dat het minstens twee weken duurt om een stoeltje te maken.  

Rechter Simon Whelan prikte daar doorheen en stelde dat als de veiligheid in het geding zou zijn, dat dan toch een kwestie voor de FIA is. Op de vraag of de FIA Van de Garde zou laten racen, mocht Sauber dit beroep verliezen, moest advocaat Garrett het antwoord schuldig blijven.

Het is duidelijk dat Saubers advocaat probeert de zaak te rekken, de rechters zijn echter vastbesloten morgen met een uitspraak te komen.