Sauber heeft haar teamleden inmiddels volledig betaald voor hun werk in februari. Dit nadat het eerder deels in gebreke was gebleven.

Volgens Blick was het Sauber-personeel niet volledig betaald in februari, maar heeft het team inmiddels alsnog aan haar verplichtingen voldaan. “Alle lonen voor februari zijn betaald”, vertelt Sauber-woordvoerder Robert Höpoltseder aan diezelfde publicatie.

Volgens de Zwitserse krant ligt Sauber ondanks de cashflow-problemen gewoon op koers om straks in Melbourne aan de start te staan voor de eerste race van 2016. Het betalen van de lonen wordt als ‘adempauze’ omschreven, maar erg veel lucht zou Sauber in financieel opzicht nog altijd niet hebben.

Dat het qua financiën worstelen is geblazen, is Sauber inmiddels echter wel gewend, zo geeft ook teambaas Monisha Kaltenborn aan. “We blijven knokken en zullen eruit komen, net als de laatste jaren steeds is gebeurd”, zo stelt ze zich positief op.

Volgens het Britse Autosport zit Sauber overigens wel met een potentiële titelsponsor om tafel. De onderhandelingen zouden ‘in een vergevorderd stadium’ zijn, al is er nog geen deal.