*

Sauber-coureurs blij met komst Smith

Daan de Geus

Daan de Geus

9 juli 2015 10:32

Sauber-coureurs blij met komst Smith
Racepictures

Sauber-coureurs Felipe Nasr en Marcus Ericsson zijn blij met de komst van technisch directeur Mark Smith naar het team. Het duo denkt dat Smith de formatie vooruit kan helpen.

Smith werd vorige week door Sauber aangekondigd als versterking voor de technische staf. De functie van technisch directeur was sinds begin 2012 vacant bij Sauber. Toen vertrok Smith’s voorganger James Key bij het team, waarna de functies van de technisch directeur door andere leden van de technische staf werden verdeeld, binnen een zogenaamde technische commissie die Sauber had gevormd.

Met de komst van Smith – die in het verleden werkzaam is geweest voor Jordan, Red Bull, Force India en Caterham – kunnen de andere afdelingshoofden die in de technische commissie zitten zich weer meer op hun eigen departmenten gaan richten. Daarnaast krijgt Smith enkele coördinerende taken. Door de Engelsman aan te trekken, heeft Sauber een goede zet gedaan, menen coureurs Felipe Nasr en Marcus Ericsson.

“Dit soort veranderingen hebben uiteraard tijd nodig om zich uit te betalen, maar ik denk dat het slim van het team is geweest om Smith binnen te halen”, vertelt Nasr aan Autosport. “Als technisch directeur heeft hij een goed totaalbeeld van hoe het ervoor staat met de ontwikkeling van de auto en kan hij kijken wat we zowel op de korte als langere termijn moeten doen om vooruit te komen.”

Voor teamgenoot Ericsson is Smith een oude bekende: de twee werkten in 2014 al samen bij Caterham. “Ik heb zeker een positieve indruk van Mark”, zegt de Zweed. “Sauber was op zoek naar iemand die het team kan helpen de juiste koers te varen en Mark is met al zijn ervaring absoluut van meerwaarde voor ons. Voor mij als coureur is het daarbij bovendien goed om te zien dat iedereen bij Sauber er alles aan doet om naar voren te komen.”