Sauber scoorde in Australië met beide auto’s, maar verkwanselde de kans op punten in Maleisië. In China wil de Zwitserse formatie die fout goedmaken, hetgeen volgens de coureurs zeker moet lukken.

Felipe Nasr maakte in de openingsrace van 2015 indruk, door bij zijn debuut gelijk als vijfde over de finish te komen. De Braziliaan werd in veel publicaties tot man van de wedstrijd gedoopt en voelde zich geweldig, maar kwam in Maleisië terug op aarde: in de kwalificatie kwam hij slechts tot een zestiende tijd en in de race wist hij – mede door een aanvaring met Kimi Räikkönen – niet verder te komen dan P12.

Teamgenoot Marcus Ericsson deed het op de zaterdag in Sepang juist geweldig, door zich als tiende te kwalificeren. Door de gridstraf van Romain Grosjean mocht hij zelfs als negende beginnen, waarna hij in de eerste ronde Max Verstappen verschalkte en naar P8 klom. De Zweed was dus lekker bezig, totdat hij in ronde drie iets te enthousiast was bij een poging Nico Hülkenberg in te halen, spinde, in het grind kwam te staan en uitviel.

Ericsson erkende na de race dat hij in de fout was gegaan, maar had desondanks het gevoel tijdens het weekend een ‘persoonlijke doorbraak’ te hebben gemaakt. De Sauber-rijder blikt dan ook met een goed gevoel vooruit op de race in China: “Ik ben er zeker van dat het een goed weekend voor ons gaat worden”, zegt hij, waarbij hij zich niet alleen op zijn eigen toegenomen vertrouwen baseert: “Want we hebben ook gewoon een competitieve auto.”

“In China kunnen we bovendien met een afstelling rijden die overeenkomst met die uit Maleisië, ook al zal het managen van de banden anders zijn dan in Maleisië, waar het veel heter was dan het in China zal zijn. We gaan er echter vanuit dat we in China een verdere stap vooruit kunnen zetten en daardoor ook weer punten kunnen scoren”, klinkt het zelfverzekerd.

Wat Sauber volgens Nasr in ieder geval moet helpen, is dat de baan in Sjanghai ‘het circuit met de langste rechte stukken van allemaal is’. “Dat is gunstig voor ons, want qua topsnelheid doen wij het goed”, weet de Braziliaan, die net als Ericsson vol goede moed naar China komt: “Ik verheug me er op om weer punten te scoren”, zo is hij minstens even overtuigd van Saubers mogelijkheden voor race nummer drie van 2015.