Het team van Sauber is met het Duitse autoconcern Volkswagen in onderhandeling om in de toekomst mogelijk een samenwerkingsverband aan te gaan. Dat bericht het Duitse Motorsport-Total.

Volgens de Duitse publicatie zijn de gesprekken tussen Sauber en Volkswagen al sinds de winter gaande, maar gaat het vooralsnog om oriënterende gesprekken en waken beide partijen ervoor te hard van stapel te lopen. Echt concreet zijn de onderhandelingen over een toekomstige samenwerking dus ook nog niet.

Een woordvoerder van Sauber wil niet teveel kwijt tegenover Motorsport-Total, maar bevestig wel dat teambaas en naamgever Peter Sauber met Volkswagen-topman Martin Winterkorn gesproken heeft. Details – ook over om wat voor type samenwerking het zou gaan – worden verder echter niet prijsgegeven.

Motorsport-Total bericht verder dat het ‘uit betrouwbare bronnen binnen het Volkswagen-concern’ heeft vernomen dat men de kans dat er een partneroverenkomst uit de gesprekken komt rollen momenteel op ‘dertig procent’ schat.

McLaren zou overigens ook toenadering tot Volkswagen hebben gezocht, zo wordt verder gemeld, maar die gesprekken zouden al in een vroegtijdig stadium zijn afgekapt. Dit omdat de sportauto-afdeling van de Britse renstal als een concurrent wordt gezien voor de luxe takken van het Volkswagen-concern, zoals Audi en Porsche.