Sauber gaat proberen wat de Superleague Formula nooit echt is gelukt, voetbal en autosport samenbrengen. De Zwitserse renstel heeft daarvoor de handen ineengeslagen met Champions League-finalist Chelsea.

Sauber heeft bevestigd dat de opschriften ‘Out of the blue’ en ‘True Blue’ die in China en Bahrein op de auto stonden, verwezen naar de nieuwe samenwerking met Chelsea die in Spanje officieel van start gaat.

In Mugello rijdt Sauber rond met de tekst ‘Welcome Chelsea FC’ op de C31. Vanaf de Spaanse Grand Prix prijkt het embleem van Chelsea op de auto’s van Kamui Kobayashi en Sergio Pérez.

Met de samenwerking hopen Sauber en Chelsea de Formule 1 en voetbalwereld bij elkaar te brengen. Volgens Chelsea-topman Ron Gourlay zijn er veel overlappen tussen de twee teams.

“Chelsea viert dit jaar dat het twintig seizoen deel uitmaakt van de Premier League, terwijl Sauber aan zijn twintigste jaar als Formule 1-team is begonnen”, zegt hij. “We delen ook veel filosofieën op het gebied van organisatie en het ontwikkelen van talent. Deze samenwerking biedt unieke commerciële kansen.”

Sauber-ceo Monisha Kaltenborn vult aan: “Hoewel er veel synergie is tussen Formule 1 en voetbal is dit de eerste samenwerking op deze schaal. Beide teams zijn actief op het hoogste, internationale, niveau en hebben te maken met dezelfde sportieve en commerciële uitdagingen. Op deze terreinen kunnen we elkaar aanvullen.”