Volgens Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn zullen de financiële problemen waar het team eerder dit jaar last van had, geen invloed hebben op de ontwikkeling van de 2017-auto.

Sauber staat er sinds het medio juli werd overgenomen door Longbow Finance in financieel opzicht weer prima op, maar had het eerder dit seizoen financieel zwaar en bracht daardoor lange tijd geen updates voor de 2016-auto.

Het eerdere gebrek aan cashflow heeft echter niet voor ernstige problemen gezorgd wat betreft de ontwikkeling van de bolide voor 2017, verklaart Saubers teambaas Monisha Kaltenborn.

“Sommige dingen duren uiteraard wel even en je kunt niet sneller werken dat mogelijk is, maar er zijn heel veel dingen die we wel gewoon hebben kunnen doen met oog op de auto voor volgend jaar”, stelt ze.

“Het klopt dat er veel dingen zijn die we hebben moeten laten liggen wat betreft de doorontwikkeling van de 2016-auto, maar er waren genoeg andere dingen die daar grotendeels los van staan en we wel hebben kunnen doen.”

“Dit soort problemen kunnen natuurlijk altijd hun weerslag hebben en ik zal niet zeggen dat alles helemaal normaal is verlopen, maar er is geen reden te bedenken waarom we in 2017 geen stap vooruit zouden kunnen zetten.”

Kaltenborn erkent wel dat Sauber wellicht enige ’testtijd voor bepaalde onderdelen’ mist: “Maar ik denk dat we dat wel te boven kunnen komen”, houdt ze vertrouwen.

Met welke coureurs Sauber in 2017 aantreedt, staat daarbij nog niet vast. Kaltenborn verkondigde eerder dat coureurs met budget het Zwitserse team zeker kunnen helpen.

Momenteel racen Felipe Nasr en Marcus Ericsson voor de formatie uit Hinwil. Van de Braziliaan en Zweed is bekend dat ze flink wat budget meenemen. Ericsson zou naar verluidt ook banden hebben met Longbow Finance.