Sauber hoopt voor of in Abu Dhabi aan te kondigen wie in 2018 voor het team rijden. De verwachting is dat het om Charles Leclerc en Marcus Ericsson gaat.

Frédéric Vasseur, de teambaas van de Zwitserse formatie, vertelt aan Crash.net dat hij hoopt het finaleweekend van 2017 in te gaan met duidelijkheid over het rijdersduo voor 2018.

“We zullen het in elk geval voor Melbourne volgend jaar aankondigen”, doelt hij grappend op de openingsrace van 2018. “Ik zal het niet telkens een week blijven uitstellen!”

De belangrijkste kandidaten voor de Sauber-zitjes zijn de nu al voor het team rijdende Marcus Ericsson, testrijder Charles Leclerc en eerder dit jaar als invaller ingestapte Antonio Giovinazzi.

Leclerc en Giovinazzi zijn allebei beschermelingen van Saubers motorleverancier Ferrari. Achter de schermen zou Ferrari druk bezig zijn geweest ze alle twee bij Sauber onder te brengen.

De kans is groot dat Leclerc in 2018 full-time in een Sauber zit.

Volgens het Zwitserse Blick is Ferrari daar echter slechts deels in geslaagd: het team zou in 2018 plek hebben voor Leclerc, maar niet voor Giovinazzi, aangezien Ericsson naar verluidt blijft.

Dat laatste is, ondanks de druk van Ferrari, niet vreemd: Ericsson heeft door zijn sponsoren nauwe banden met Sauber-eigenaar Longbow Finance.

Voor Ericssons huidige teamgenoot Pascal Wehrlein lijkt sowieso geen plek meer. De Mercedes-protegé heeft zelf al toegegeven dat Williams – waar nog één plekje vrij is – zijn enige optie is voor 2018.