Sauber hoopt dat het nog wat kan maken van dit tot nu toe beroerde seizoen. De eerste trainingsdag in Oostenrijk gaf daarvoor geen aanleiding tot optimisme.

Zo stond Adrian Sutil vanmorgen uitgebreid interviews te geven terwijl zijn collega’s aan het trainen waren. De reden: een lekke slang in het motorcompartiment van de Sauber C33 van de Duitser, die daardoor niet meer dan negen rondjes kon rijden.  Toen de auto ’s middags eenmaal gerepareerd was, bleken de klachten van Sutil onveranderd ten opzichte van de voorgaande races.

“De auto is erg onstabiel en daarom moeilijk te besturen”, zegt Sutil. “Maar dat komt ook omdat de baan erg weinig grip had. Morgen zal het wel wat warmer zijn dan vandaag en bovendien ligt er dan meer rubber op de baan, dus hopelijk is het dan beter.”

Teamgenoot Esteban Gutierrez kon wel een volledig programma afwerken. De Mexicaan reed ’s morgens 29 en ’s middags 42 ronden, hetzelfde aantal als Sutil. Met tweemaal de veertiende plek is Gutierrez niet ontevreden, maar voor de race is er nog veel werk te doen. “Het is moeilijk om constante rondetijden te rijden”, stelt Gutierrez. “De auto is nogal wispelturig en daar moeten we voor de lange runs nog verandering in brengen. Dat heeft momenteel voorrang.”