Sauber-junior Théo Pourchaire heeft bekendgemaakt dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in de Formule 2. De 18-jarige Fransman beschikt niet over de financiële middelen om er nog een seizoen aan vast te plakken en weet nog niet wat hij volgend jaar gaat doen, mocht hij niet in de Formule 1 terechtkomen.

Pourchaire veroverde in 2019 het Duitse Formule 4-kampioenschap, waarna hij zich in de Formule 3 mocht bewijzen. Daar moest hij na een spannend seizoen genoegen nemen met de tweede plek, maar zijn prestaties waren goed genoeg voor een zitje in de Formule 2. In de ART Grand Prix kroonde hij zichzelf vorig jaar tot jongste Formule 2-winnaar ooit en dit seizoen staat de Fransman er goed bij met de tweede plek, achter Felipe Drugovich.

Bij Alfa Romeo houden ze de verrichtingen van de jonge Pourchaire nauwlettend in de gaten. De coureur, onderdeel van het Sauber Junior Team, wordt gezien als toekomstig talent voor het team, al heeft teambaas Frédéric Vasseur meermaals aangegeven dat hij hem niet te vroeg naar de Formule 1 wil halen.

Alfa Romeo weet dat Valtteri Bottas in 2023 voor het team rijdt, maar wie zijn teamgenoot wordt is nog niet duidelijk. Guanyu Zhou zint op contractverlenging terwijl voor Pourchaire één ding vaststaat: “Dit is mijn laatste seizoen in de Formule 2, dat is zeker”, zegt Pourchaire tegen France Racing. “Ik doe niet nog een seizoen. Dat zal financieel gezien niet mogelijk zijn. Het is geen goede oplossing. Twee seizoenen in een kampioenschap is genoeg voor een coureur.”

Lees ook: Pourchaire geniet van eerste F1-meters: ‘Droom is uitgekomen’

Pourchaire wordt in verband gebracht met een overstap naar de Formule 1, maar daar denkt de Fransman zelf nog niet aan. “Ik denk helemaal niet aan de Formule 1! Het blijft een droom voor mij”, benadrukt hij. “Ik ben blij dat ik nu al in de Formule 2 rijd. Als ik terugkijk op mijn carrière en waar ik vandaan kom, denk ik dat het al geweldig is dat ik in de Formule 2 race. We zullen het wel zien. Misschien krijg ik op een dag de kans, misschien ook niet. Ik weet niet of ik in de Formule 2 zal rijden. Ik weet niet of ik ga rijden in een vrije training. Maar het is beter zo, ik blijf gefocust op mijn Formule 2-seizoen. Als er een kans is, zal ik die met beide handen aangrijpen.”

De Formule 2 zwaait hij na dit seizoen af, maar mocht hij dan niet in de Formule 1 terechtkomen dan weet Pourchaire nog niet wat hij in 2023 gaat doen. “Als ik niet naar de Formule 1 ga, weet ik niet wat ik zal doen. Dat is een goede vraag. Daar hebben we met mijn entourage nog niet over nagedacht. We zullen zien. Er kunnen verschillende mogelijkheden zijn. Ik heb nog vier races te gaan in de Formule 2, dat is alles wat ik weet. De rest zien we wel”, besluit Pourchaire.