Sauber kende een teleurstellende middag in Oostenrijk. Esteban Gutiérrez eindigde na een mislukte pitstop als laatste, terwijl Adrian Sutil op de dertiende plaats bleef steken.

Gutiérrez kreeg bij zijn eerste pitstop het signaal te vertrekken terwijl zijn rechterachterwiel nog niet was vastgezet. “Ik moest dus stoppen in de pits en teruggeduwd worden”, zegt Gutiérrez, die ondanks zijn snelle reactie een stop&gostraf kreeg. “Ook naast dit incident haalde ik weinig voldoening uit de race. Ik kreeg veel blauwe vlaggen en had moeite de banden goed te houden.”

De slechte pitstop bij Gutiérrez had niet alleen gevolgen voor de Mexicaan zelf, maar ook voor zijn teamgenoot Sutil. De Duitser kreeg namelijk over zijn boordradio te horen dat hij de auto onmiddellijk tot stilstand moest brengen. Die boodschap was echter voor zijn teamgenoot bestemd.

 “Ik kreeg opeens de instructie te stoppen”, vertelt Sutil. “Nadat was opgehelderd dat dit bericht niet voor mij, maar voor Esteban bedoeld was, ging ik direct verder. Maar toen was er al kostbare tijd verloren gegaan. Verder reed ik een goede race. Ik won twee plaatsen bij de start en alles verliep volgens plan tot aan de miscommunicatie.”