Sauber is er in Valencia niet in geslaagd punten te pakken. Zelfs een gok om beide coureurs met verschillende strategieën op pad te sturen mocht niet baten.

Sergio Pérez bracht vandaag slechts één keer een bezoek aan de pits, terwijl Kamui Kobayashi het met twee pitstops probeerde. De keuze van Pérez bleek beter, gezien het feit dat hij als elfde eindigde en Kobayashi genoegen moest nemen met de zestiende plaats.

Voor Pérez – die in Valencia zijn comeback maakte na twee races afwezigheid wegens naweeën van zijn klapper in Monaco – was het desondanks geen eenvoudige wedstrijd. “Ik had het moeilijk op de medium banden en ook op de zachtere Pirelli’s kwam ik grip tekort, terwijl de blauwe vlaggen op het eind van de race me ook voor veel tijdverlies zorgden”, vertelt hij.

“Het was dus geen makkelijke Grand Prix, al ben ik wel blij dat ik weer kon racen”, spreekt Pérez. “Ik heb de volle honderd procent gegeven, maar meer dan dit zat er vandaag helaas niet in. We moeten nu dus analyseren waar we het hebben laten liggen, want dan gaat het in Silverstone vast beter.”

Kobayashi is met de zestiende stek uiteraard evenmin tevreden. “Het was een zware middag voor me. Ik had het de hele tijd moeilijk met de auto en was niet competitief genoeg om echt te kunnen strijden. De hoge bandenslijtage was hier de oorzaak voor en het verkeer zat bovendien ook niet mee. Het is daarnaast ook duidelijk geworden dat we nog wel wat werk te doen hebben.”