Volgens het Zwitserse Blick is Saubers deal met de groep Russische investeerders definitief van de baan en spreekt het team inmiddels met een nieuwe groep die de renstal in zijn geheel wil overnemen.

Blick bericht dat de halverwege 2013 aangekondigde samenwerking met een drietal Russische firma’s – die tevens fors in het team zouden investeren – ‘geen thema meer is’ en niet doorgaat.

Voor het in financieel in zwaar weer verkerende Sauber gloort er volgens Blick – dat doorgaans goed op de hoogte is wat betreft zaken die het team uit Hinwil aangaan – echter hoop aan de horizon.

De Zwitserse publicatie weet te melden dat Sauber sinds enkele weken in gesprek is met een nieuwe groep investeerders. De investeerders zouden al op de Sauber-fabriek in Hinwil op bezoek zijn geweest en willen het team naar verluidt in zijn geheel overnemen.

Wat opmerkelijk is aan de mogelijke kopers van Sauber, is dat de aanstaande Ferrari-coureur Kimi Räikkönen daar volgens Sauber-eigenaar Peter Sauber ‘als middelman’ bij betrokken is. Verder is er niet veel bekend over de groep, behalve dat ze erop zouden zinspelen hun eigen managementteam de leiding over de renstal te geven.

Coureurs
Sauber heeft voor 2014 nog altijd maar één coureur bevestigd en dat is de Duitser Adrian Sutil. Hij is volgens Blick echter ‘een noodoplossing’, waar Sauber voor is gegaan nadat eerdere onderhandelingen met Nico Hülkenberg, Felipe Massa, Pastor Maldonado en Sergio Pérez op niets waren uitgelopen.

Sutil zou verder niet veel sponsorgeld meebrengen, terwijl de eerder aangekondigde aanstelling van de Rus Sergej Sirotkin zo goed als zeker niet doorgaat nu de deal met de Russische partners niet door lijkt te gaan.

Sauber zoekt daarom een tweede coureur die sponsoren kan meebrengen, wat onder mee Giedo van der Garde een serieuze kanshebber maakt voor het tweede zitje. De kansen van Esteban Gutiérrez, in 2013 één van de Sauber-coureurs, zouden daarentegen niet al te best zijn, omdat de stroom met Mexicaans geld richting Sauber flink opgedroogd zou zijn.