Sauber gaat er ‘alles aan doen’ om de rechtszaak te winnen die Giedo van der Garde tegen het team heeft aangespannen. Van der Garde probeert via de rechtbank een racezitje bij Sauber op te eisen.

Van der Garde voert al sinds november juridische actie tegen Sauber, nadat de Zwitserse formatie in zijn ogen onterecht een streep door zijn contract voor 2015 zette en plotseling Marcus Ericsson en Felipe Nasr als coureurs aantrok, waardoor er voor hem geen plek meer was.

Van der Garde werd eerder al door het Zwitserse gerecht in het gelijk gesteld en heeft nu ook een zaak in Australië aangespannen, die komende maandag dient voor het hooggerechtshof van de deelstaat Victoria, om zo via de rechtbank het aan hem beloofde racezitje te claimen.

De zaak in Australië dient voor Van der Garde om het Australische gerechtshof de eerdere beslissing uit Zwitserland te laten erkennen en Sauber zodoende via de rechtbank te sommeren hem in Melbourne te laten racen, maar middels een statement heeft Sauber al flink van zich afgebeten.

“Aangezien het een juridische zaak betreft die momenteel speelt, kan ik niet in detail treden, maar we gaan er alles aan doen en zullen alle nodige stappen zetten om de belangen van het team te waarborgen”, zo wordt teambaas Monisha Kaltenborn opgevoerd in Saubers persbericht.

Kaltenborn erkent verder dat 2014 een moeilijk jaar voor Sauber was, waardoor ze ‘maatregelen heeft moeten nemen’ om alles voor 2015 op orde te krijgen, waarmee ze vermoedelijk – maar niet specifiek – onder meer verwijst naar het rondkrijgen van het budget met de komst van Ericsson en Nasr.

Een woordvoerder van Sauber heeft eerder al tegenover de Zwitserse krant Blick verklaard dat het contract met Van der Garde om ‘goede redenen’ is geannuleerd: “Het teambelang, waaronder dat van onze 330 werknemers, stond voorop.”