Sauber richt zich op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Volgens technisch directeur James Key moet het mogelijk zijn die positie te behouden.

 

Na de diskwalificatie in Australië, waar de punten van beide coureurs werden geschrapt vanwege een foute afmeting van een deel van de achtervleugel, scoorde Sauber in elke race punten, met uitzondering van Valencia.

In totaal verzamelde het Zwitserse team 35 punten en daarmee heeft het 15 punten voorsprong op Force India en 18 op Toro Rosso. Ook Williams, dat tot op heden slechts vier punten behaalde, mag nog tot de concurrenten worden gerekend.

Key ziet Force India als grootste bedreiging. “Zij hebben duidelijk een stap vooruit gezet”, aldus de technisch directeur. “Wij moeten dat nu ook doen. Het zal zeker niet meevallen, maar het moet haalbaar zijn om onze plek vast te houden.”

Dat het op de Nürburgring niet lekker liep, kan Key niet echt verklaren. “Ik denk dat we gewoon een slecht weekend hadden”, zegt hij. “Het kan niet zo zijn dat we de auto opeens een seconde per ronde langzamer hebben gemaakt. De lage temperaturen waren ook niet bevorderlijk voor onze prestaties. In Hongarije zou het beter moeten gaan.”