De stralende zon in Hockenheim lijkt ook Sauber weer wat hoop te geven. Adrian Sutil vond de aansluiting met de toptien, maar de lange runs kunnen nog beter volgens het team.

Adrian Sutil eindigde op de tiende en elfde plaats in de twee vrije trainingen. Toch spreekt hij van een lastige dag. “Door de hoge temperaturen was het moeilijk een goede afstelling te vinden”, verklaart de Duitser. “Maar iedereen zat in hetzelfde schuitje. Vooral de banden waren lastig goed te houden. Daarnaast had ik veel last van onderstuur. Het positieve is dat we in de buurt van de toptien zitten.”

Giedo van der Garde nam de ochtendsessie voor zijn rekening, in de auto van Esteban Gutiérrez. “Een goede dag”, concludeert hij. “We hebben ons programma afgewerkt en wat afstellingen uitgeprobeerd. Daar zaten een paar positieve dingen tussen, maar ook wat missers. Het team was tevreden over mijn feedback. Ik richtte me niet op snelle rondetijden, maar op constant rijden.”

Van der Garde noteerde de zestiende tijd. Gutiérrez bleef ’s middags op de achttiende plaats steken. “Ik liep achter de feiten aan omdat ik de eerste training moest missen”, stelt de Mexicaan. “We zijn aan het experimenteren en reden met verschillende afstellingen. Tijdens mijn laatste run ging het een stuk beter. Hopelijk kunnen we dat pad morgen vervolgen.”