Er valt dit seizoen weinig te lachen voor Sauber-coureurs Marcus Ericsson en Felipe Nasr en dat is in Canada niet anders. Toch blijft met name Ericsson optimistisch. “Ik start achteraan, dus dat biedt mogelijkheden.”

Niet dat Ericsson de traagste coureur in de kwalificatie was. Sterker: de Zweed was niet eens de langzaamste Sauber-coureur. Met een rondetijd van 1:15,635 was Ericsson zijn teamgenoot Nasr met een hele seconde te snel af. Maar omdat hij nog een gridstraf van drie plaatsen open heeft staan als gevolg van de aanrijding met nota bene diezelfde Nasr in Monaco, start Ericsson toch helemaal achteraan.

“Het was geen geweldige kwalificatie”, zegt Ericsson. “Mijn eerste run was redelijk, maar voor mijn tweede run werd ik net iets te laat de baan opgestuurd. Het begon namelijk een beetje te regenen en dat maakte het alleen maar lastiger.” Toch toont Ericsson zich een onverbeterlijke optimist, wellicht opgepept door het flinke verschil waarmee hij Nasr klopte: “Ik start morgen achteraan, dus dat biedt mogelijkheden.”

Nasr ziet het allemaal wat minder rooskleurig. Hij reed de twintigste tijd, maar schuift dus een plaatsje op door de straf van zijn teamgenoot. “Ik had erg weinig grip, minder dan in de laatste vrije training. Maar goed, morgen gaat het misschien wel regenen dus dan is alles weer anders.”