En opeens was zijn race voorbij. Vitaly Petrov miste zijn rempunt voor de derde bocht compleet en Michael Schumacher ondervond daarvan de gevolgen. Dat hoort er echter ook bij, is zijn mening.

De Mercedes-coureur maakte bij de start twee plaatsen goed en consolideerde daarna zijn plaats in de punten. Langzaam aan kwam Schumacher verder naar voren, totdat hij en Petrov elkaar troffen. “Opnieuw een ongelukkig einde van een race waarin veel te halen viel”, meende de recordkampioen na afloop.

“Erg zonde, want de racesnelheid van de auto was opnieuw erg goed en ik had al een aantal posities goedgemaakt. Ik had graag gezien wat er mogelijk was en we hadden absoluut meerdere punten gepakt.”

Petrov krijgt er niet van langs. “Ik zag hem niet aankomen”, aldus Schumacher. “Ik spinde plotseling in een kant op dat ik niet had voorzien. Daarna zag ik dat mijn achtervleugel achter de auto hing. Erg ongelukkig maar dit soort dingen gebeuren als je op het scherpst van de snede vecht. Dat is racen.”

Nico Rosberg finishte wel. In de punten ook. Reed een tijdje mee bij de eerste vijf maar moest in de laatste ronde wel zijn zevende plaats afstaan aan Jaime Alguersuari. “Na de start was ik erg snel maar toen we overschakelden op de harde band werd het lastiger omdat ze erg sleten. Ik had een paar leuke duels met Jenson Button en de Ferrari’s en deed halverwege erg mijn best om Felipe Massa en Fernando Alonso achter mij te houden.”

“In die periode moest ik eerder naar binnen vanwege een flat-spot. Hierdoor was mijn laatste run erg lang. In de slotfase kwam ik grip tekort dus daarom kon ik mijn positie ten opzichte van Jaime niet verdedigen. Ik vond het een lastige race maar ben blij met de gepakte punten.”