De verdere toekomst van Michael Schumacher als Formule 1-coureur is onzeker geworden nu Mercedes Lewis Hamilton heeft aangetrokken als zijn vervanger. Schumacher zelf laat vooralsnog in het midden of hij zijn helm weer aan de wilgen hangt of toch nog naar een ander team gaat.

Schumacher verliet de Formule 1 na het seizoen 2006 en probeerde zich vervolgens drie jaar lang buiten de koningsklasse van de autosport te vermaken, maar zoals zo vaak het geval is bij topsporters, begon het toch weer te kriebelen.

Schumacher sloeg daarom de handen ineen met Mercedes, dat in de winter van 2009 het team van Brawn GP had overgenomen. De Duitser tekende een contract voor 2010 en daarna en is inmiddels als twee en een half jaar weer actief als Formule 1-coureur.

Aan het eind van het huidige seizoen lijkt zijn tijd in de Formule 1 echter wederom tot een eind te komen, nu Mercedes heeft besloten het contract van de 43-jarige Schumacher niet te verlengen en volgend jaar voor Lewis Hamilton te gaan.

In een korte reactie op deze aankondiging stelt Schumacher zich professioneel en dankbaar op ten opzichte van Mercedes: “Hoewel het ons helaas niet het succes heeft gebracht waarop we hadden gehoopt, heb ik drie hele leuke jaren bij Mercedes gehad.”

“Ik wil Lewis en het team dan ook succes wensen voor de toekomst. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om het team op te bouwen en sterker te maken en ik hoop dat het ze lukt om de succesen te behalen die we voor ogen hadden terwijl we daarmee bezig waren.”

“Daarnaast wil ik het team en alle teamleden bedanken voor hun vertrouwen en steun tijdens de afgelopen jaren”, vervolgt Schumacher, die besluit met de boodschap dat hij zich nu gaat concentreren op de nog resterende races.

Schumacher, die zoals gebruikelijk van harte wordt bedankt voor zijn harde werk en onaflatende toewijding door teambaas Ross Brawn, rept dus met geen woord over zijn eigen Formule 1-toekomst, waar nu grote twijfels over bestaan.

Schumachers mogelijkheden lijken namelijk beperkt, mocht hij besluiten om door te gaan. Sauber-teambaas Peter Sauber verkondigde onlangs weliswaar dat de deur openstaat voor de Duitse coureur, maar hoe serieus dat aanbod was, is nog maar de vraag.

Schumacher – wiens manager in Singapore overigens openlijk met Sauber zat te praten – zou commercieel gezien natuurlijk heel interessant kunnen zijn voor het Zwitserse team, maar de vraag is natuurlijk of de recordkampioen er zelf zin in heeft voor een kleinere formatie te gaan rijden, ook al beschikt de renstal uit Hinwil dit jaar over een sterke auto.

Voor het geld hoeft Schumacher het niet te doen, dus mocht hij besluiten naar Sauber of een ander team te gaan, dan zou hij het puur doen omdat hij wil bewijzen dat hij het nog steeds kan.