Michael Schumacher is vol vertrouwen voor de aanstaande Grand Prix van Canada en denkt dat hij komend weekend goede papieren heeft om een uitstekend resultaat te boeken.

Volgens de Mercedes-coureur is hij – sinds hij begin 2010 een comeback maakte – nog niet eerder met zo’n goed gevoel aan een raceweekend begonnen als nu: “Ik denk dat ik, sinds mijn comeback, nog niet eerder zo dichtbij een goed resultaat ben geweest als nu”, durft hij in gesprek met Autosport zelfs wel te stellen. “Ik ben echt vol vertrouwen voor het komende weekend”, benadrukt hij verder.

Een direct antwoord op de vraag of hij de race denkt te kunnen winnen wil Schumacher niet geven, maar hij zinspeelt er wel op dat dit tot de mogelijkheden behoort. “Als team waren we erg sterk in Monaco en ik denk dat dat in Canada niet anders zal zijn. Daarnaast past het circuit volgens mij uitstekend bij onze auto en het is ook nog eens race nummer zeven, wat ik een mooi nummer vind…”

De zevenvoudig wereldkampioen maakt nog wel het voorbehoud dat Mercedes erin moet slagen de Pirelli-banden goed aan de praat te krijgen, want hij weet dat dit een vereiste is om competitief te zijn.

Met die wetenschap in zijn achterhoofd, spreekt Schumacher de hoop uit dat het weer komend weekend niet voor verrassingen gaat zorgen, aangezien dat ook meespeelt: “Het is belangrijk dat je goed kunt voorspellen wat voor weer het wordt op de dag van de race, want van zaterdag op zondag mag je immers niets meer veranderen, dus we moeten het echt goed inschatten”, besluit hij.

Schumachers is sinds hij begin 2010 aan zijn comeback begon overigens nog niet hoger geëindigd dan vierde. Hij verzamelde sindsdien vierde plaatsen in Spanje, Turkije, Japan en Canada.