Zijn teamgenoot Nico Rosberg heeft zijn contract inmiddels minstens tot en met 2013 verlengd en volgens de Duitse media heeft ook Michael Schumacher al een nieuwe deal op zak, maar de coureur zelf weerspreekt dit. Volgens hem is de tijd er niet juist voor en wil hij er eerst nog goed over nadenken.

Schumachers deal met Mercedes loopt eind 2012 af, net zoals voor Rosberg aanvankelijk het geval was. Waar Rosberg zijn overeenkomst inmiddels heeft verlengd, is dat bij Schumacher nog niet het geval, zo benadrukt hij zelf tegenover Autosport: “Volgens sommige journalisten heb ik een nieuw contract getekend, maar in werkelijkheid is dat niet waar.”

“Ikzelf heb bovendien al herhaaldelijk aangegeven dat het op dit moment niet de juiste tijd voor mij is om over een nieuwe overeenkomst te praten met Mercedes”, vervolgt Schumacher. “Ik heb namelijk nog wat meer tijd nodig om te zien hoe alles zich hier ontwikkelt en wat ik precies wil.”

“Voor mij is het belangrijk dat we met Mercedes de juiste koers varen en de goede kant opgaan. Ik denk wel dat dit het geval is, maar echt zeker weten doen we dat nog niet. De toekomst moet daarom uitsluitsel brengen.”

Behalve dat zijn beslissing om er eventueel nog een jaar aan vast te plakken van de ontwikkeling van Mercedes afhankelijk is, speelt zijn eigen motivatie natuurlijk ook nog mee voor de inmiddels 42-jarige Schumacher: “Het is natuurlijk heel belangrijk dat ik tegen die tijd het juiste gevoel nog heb en de blijf drive voelen, maar ook dat is iets wat nu nog niet te bepalen is en de toekomst moet uitwijzen.”