Michael Schumacher is benoemd tot ereburger van Spa. Tijdens een ceremonie op het stadhuis nam Schumacher de bijzondere onderscheiding in ontvangst.

Burgemeester Joseph Houssa ontving de ‘kampioen der kampioenen’ op het stadhuis. De gemeenteraad van Spa kent Schumacher de eretitel toe voor ‘zijn bijdrage aan de uitstaling van de autosport en van de regio’.

De ongeveer twintig minuten durende ceremonie werd bijgewoond door een honderdtal fans. Schumacher noemde het een grote eer en zei dat het zijn diepste wens is om zondag voor de zevende maal te zegevieren op Spa-Franchorchamps. Met zes overwinningen in Spa is hij recordhouder.

Schumacher heeft een speciale band met het circuit. Niet alleen is het niet ver van zijn geboortestad Hürth vandaan, ook reed hij er zijn eerste Grand Prix in 1991, behaalde hij er zijn eerste overwinning in 1992 en verzekerde hij er zich in 2004 van zijn zevende wereldtitel. Vorig jaar vierde hij in Spa zijn twintigjarig jubileum in de sport en nu is hij toe aan zijn 300e Grand Prix-deelname.