Mercedes hoopte vurig op een regenrace, maar tot verdriet van de Duitsers bleef het voor de verandering eens droog in Engeland. Meer dan een zevende plaats voor Michael Schumacher bleek niet haalbaar.

“We hebben gedaan wat we konden vandaag”, zegt Schumacher. “Tegen het eind van de race waren we redelijk competitief. We wisten echter dat onder normale omstandigheden dit circuit onze auto niet ligt. Als het had geregend, hadden we zeker beter gepresteerd.”

“We richten onze aandacht nu op Hockenheim, onze volgende thuisrace”, vervolgt Schumacher. “Daar zijn de vooruitzichten beter. We rekenen op de steun van de Duitse fans. Het zal weer een speciaal weekend worden voor ons en hopelijk kunnen we dat met zoveel mogelijk mensen vieren. 

Nico Rosberg beleefde een teleurstellende middag. “Dit hele weekend ging niets volgens plan”, doet hij zijn beklag. “Ik had een slechte start en kwam daarna snelheid tekort. Een trage tweede pitstop wierp me nog verder terug. Hockenheim moet onze auto beter liggen, dus hopelijk gaat het daar beter.”