Michael Schumacher kijkt gedurende zijn ’tweede loopbaan’ relaxter tegen alles aan dan tijdens zijn eerste periode in de Formule 1 het geval was. Dat heeft hij aan de Duitse krant Express verteld.

“Het is een feit dat ik tegenwoordig een stukje relaxter ben dan vroeger het geval was”, zegt de coureur die eind 2006 afscheid nam van de Formule 1 en in 2010 zijn comeback maakte. “Ik heb nu veel meer ervaring en weet wanneer het nodig is om me helemaal te focussen en wanneer ik de boel wat losser aan kan pakken.”

Schumachers meer ontspannen houding doet echter niet af aan zijn ambitie, zo blijkt uit zijn doelstelling om nog meer zeges aan zijn huidige totaal van 91 te willen toevoegen: “Dat is wat we nastreven, maar het is een feit dat we er nog niet klaar voor zijn”, verwijst hij naar de matige vorm waarin zijn team Mercedes verkeert.

“We moeten ons dus verbeteren en hebben ook stappen genomen om dat voor elkaar te krijgen. Of die stappen zich gaan uitbetalen, zal de toekomst wel uitwijzen.”

Voor Schumacher is het voor hij überhaupt om zeges kan vechten, ook nog zaak om zijn teamgenoot Nico Rosberg onder de duim te krijgen. Zijn jongere landgenoot heeft hem vorig jaar namelijk ruim verslagen en staat ook dit seizoen vooralsnog voor op punten.

“Als je wilt winnen, is de eerste stap natuurlijk dat je je teamgenoot verslaat”, beaamt Schumacher, die dat prima mogelijk acht. “Volgens mij wel, want in de race zitten we doorgaans vrij dicht bij elkaar in de buurt. Puur uit de resultaten blijkt dat wellicht niet, maar ik weet de redenen daarvoor en kan erin berusten. Laten we dus maar afwachten hoe het uitpakt als het zover is.”