De spanning loopt op, de teksten worden harder, de titels staan klaar om opgepikt te worden. De laatste twee dagen zijn er steeds meer meningen, scenario’s en beschuldigingen over en weer geweest dan de laatste tien jaar.


Flavio Briatore verklaarde dat hij liever tegen McLaren vecht dan tegen Ferrari omdat hij meent dat de Italianen niet schuwen om vuile trucjes te gebruiken. ,,Massa is jong en klein, hij is een klein mannetje dat zich makkelijk laat vertellen wat hij moet doen”, suggereerde de Renault-teambaas. Fernando Alonso strooide zout in oude wonden door aan te geven dat hij op ’alles’ voorbereid is, gezien de staat van dienst van Michael Schumacher.

Duidelijk doelend op de eerdere aanvaringen van Schumacher met Damon Hill (1994) en Jacques Villeneuve (1997). Michael Schumacher vindt dat zijn team de wereldtitel verdient: ,,Wij zijn duidelijk het sterkste team met de beste teamspirit en ik zal er alles aan doen minimaal een titel binnen te halen.’’

Daarmee lijkt hij een waarschuwing af te geven aan het adres van Alonso. Vlak na de race op Suzuka wist hij nog te melden dat hij het winnen van het rijders WK uit zijn hoofd had gezet. Nu gaat hij alweer voor ‘minimaal’ een titel. Hard waren de woorden van ex-Formule 1 commentator en pr-manager Tony Jardine.

Op zijn website stond te lezen: ’Ik waarschuw alles en iedereen in het geel/blauw om volledig geconcentreerd te zijn. Na de afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden geloof ik Schumacher nooit meer. NO WAY dat deze man nu ineens een titel op zou geven. Hij is in staat de pole te laten schieten om zo achter Alonso te staan zodat hij hem desnoods in de laatste bocht van de baan kan rossen. Zo werkt deze man’. Aldus de Engelsman.

Ik vind dat ver gaan, maar niet te ver. Schumacher heeft er zelf voor gezorgd dat mensen er zo over denken. Hij heeft wat dat betreft geen schone staat van dienst.

Mij persoonlijk maakt het niet uit wie er wint, als we maar een mooie, faire race hebben. Geen tweede rijders of Red Bull-Ferrari rijders die zich er mee gaan bemoeien. Of Ralf Schumacher, maar die zegt: ,,Stom als ik zoiets zou doen en bovendien heel gevaarlijk!”

Er is maar een ding waar ik me wel aan erger: Michael Schumacher is een blonde vrouw met een voicerecorder die een zonnebril op haar hoofd heeft. De Duitser geeft geen interviews meer aan de pers, maar spreekt wat in op een bandje, wat dan door zijn pr-dame afgespeeld wordt.

Belachelijk. Schumacher moet denken aan zijn fans en wij kunnen met de beste wil van de wereld zijn Nederlandse fans niet laten weten hoe hij zich voelt, zo voor zijn laatste race. Gemiste kans nummero één van der Schumi. Laat hij het daar maar bij houden dan.

Groeten,

Ollie