Ondanks dat hij de eindstreep niet heeft gehaald in Australië, blikt Mercedes-coureur Michael Schumacher toch met een overwegend positief gevoel terug op de seizoensopener.

 

Voor Schumacher zat de race er al naar elf ronden op, toen hij – op de derde plaats rijdend – ineens stil begon te vallen vanwege een versnellingsbakprobleem. “Ik verloor ineens aandrijving bij het aanremmen van de eerste bocht en wist toen gelijk dat mijn race erop zat”, verhaalt een berustende Schumacher tegenover Motorsport-Total.

 

“De versnellingsbak waar we mee rijden is een prototype, dus dan weet je dat er betrouwbaarheidsproblemen kunnen optreden. Van de winter hebben er echter totaal geen problemen mee gehad, maar nu dus wel. Dat zul je altijd zien.”

 

Dat Schumacher desondanks best tevreden is met hoe zijn voortijdig ten einde gekomen Grand Prix is verlopen, komt omdat hij tijdens de elf ronden dat hij wel meedeed ook echt weer eens lekker vooraan kon meedoen: “Ik ben zeer tevreden met de snelheid die we hier aan de dag konden leggen en had bovendien echt niet verwacht met een Red Bull te kunnen vechten”, zegt de coureur die het met Sebastian Vettel aan de stok had.

 

Dat Schumacher uitgerekend zijn vriend en jongere landgenoot Vettel achter zich had, vindt hij overigens alleen maar leuk. “Ik vond het wel grappig om tegen hem te racen en dat hebben we in het verleden ook wel vaker gedaan. Het lijkt me duidelijk dat hij vandaag iets sneller onderweg was dan ik, maar ik deed het op dat moment ook wat rustiger aan om mijn banden te sparen.”

 

“Het was dus zeker niet zo dat ik voluit moest gaan om dat tempo vol te houden”, noemt Schumacher een ander pluspunt dat hij aan dit weekend heeft overgehouden, waarna hij benadrukt gelukkig te zijn dat Mercedes ogenschijnlijk een stap vooruit heeft gezet: “Natuurlijk is het jammer dat ik ben uitgevallen, want ik had graag een podium gehaald voor Mercedes, maar vergeleken met vorig seizoen was dit echt een hoopgevend weekend voor ons.”

 

“Misschien dat ik volgende race alsnog een podiumplaats kan halen, maar Australië is – zoals we in het verleden wel hebben gezien – niet altijd een goede graadmeter. Om te zien hoe goed we echt zijn, moeten we dus nog even afwachten, hopelijk een race zien uit te rijden en zodoende meer informatie verzamelen.”