Mercedes-coureur Michael Schumacher wijst naar het testverbod als de reden voor het voorlopige uitblijven van succes tijdens zijn comeback. De Duitser is daar namelijk nog steeds niet aan gewend.

 

In Schumachers hoogtijdagen stond het tussentijdse testen nog vrij en kon dat naar hartelust gedaan worden, maar tegenwoordig geldt er een testverbod en dus mocht er in 2010 en 2011 – na afloop van de wintertests en toen het seizoen onderweg was – niet meer getest worden.

 

Dit verbod heeft Schumacher tijdens zijn comeback – na een afwezigheid van drie jaar – flink dwarsgezeten, zo vertelt hijzelf aan het Italiaanse Corriere della Sera. “Vroeger mocht er veel getest worden, maar vandaag de dag niet meer en daardoor is het voor mij lastiger om de banden onder de knie te krijgen.”

 

“In het verleden wist ik voor aanvang van een raceweekend altijd wat me wat de banden betreft te wachten stond, maar tegenwoordig wordt er pas op vrijdag getest en ik ben daar nog niet aan gewend.”

 

Schumacher moet dan ook erkennen dat de resultaten die hij de afgelopen twee jaar heeft geboekt hem enigszins tegenvallen. “Ik had vooraf wel verwacht dat ik een aantal keer op het podium zou eindigen”, vertelt de coureur die in 2010 en 2011 nooit hoger eindigde dan vierde.

 

“We moeten dus beter gaan presteren”, verwijst hij naar zichzelf en zijn team Mercedes. “In de Formule 1 heb je echter niet de beschikking over toverstafjes, dus we werken er met zijn allen keihard aan om het voor elkaar te krijgen.”

 

In 2012 wordt het testverbod overigens iets versoepeld door één van de wintertests in te ruilen voor een tussentijdse testsessie in Mugello die in mei, tussen de Grote Prijzen van Bahrein en Spanje in, gehouden zal worden. Vrij testen zoals in Schumachers gloriejaren blijft echter verboden.