Mercedes-coureur Michael Schumacher nadert het einde van zijn contract, maar benadrukt dat zijn beslissing om wel of niet door te gaan niet beïnvloedt wordt door de recente pech die hij heeft gehad.

Schumacher is in vijf van de eerste zeven races uitgevallen. Vier van die vijf uitvalbeurten waren aan technische mankementen te wijten, dus aan pech ontbreekt het hem dit jaar – in tegenstelling tot punten – niet.

Ondanks dit weinig succesvolle begin van het seizoen zit Schumacher – inmiddels 43 – niet bij de pakken neer en weigert hij zijn recente reeks van uitvalbeurten door te laten wegen in de afweging om na dit jaar langer door te gaan of te stoppen: “Ik laat me namelijk sowieso niet van de wijs brengen door de pech waar ik de laatste tijd mee te maken heb”, verklaart hij in gesprek met Motorsport Aktuell.

“Voor beslissingen die zo belangrijk en omvangrijk zijn als degene die ik moet maken, moet je bovendien ook altijd naar het grote geheel kijken en alle mogelijke factoren meenemen in je beslissing”, vindt de zevenvoudig wereldkampioen.

Schumacher liet onlangs op zijn eigen website ook al weten ‘nog altijd te geloven dat Mercedes en ik samen iets speciaals kunnen bereiken’. De strijdvaardige Duitser voegt daar tegenover Motorsport Aktuell nu ook nog aan toe dat ‘opgeven niet in mijn woordenboek staat’.

Wat in de aanloop naar de Grand Prix van Europa in ieder geval alvast positief nieuws is voor Schumacher, is dat Mercedes het drag reduction system van zijn auto – dat in Canada stuk ging en de reden voor zijn uitvalbeurt was – heeft aangepast. “We hebben enkele modificaties doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat er minder kans is dat het stuk gaat”, verklaart teambaas Ross Brawn.