Voor een voorspelling voor 2012 hoef je bij Michael Schumacher niet aan te kloppen. De Mercedes-coureur wacht namelijk tot na ‘de eerste paar races’ met het doen van een prognose.

 

“Het is veel te vroeg om wat voor voorspelling dan ook te doen”, zo schrijft de Duitser op zijn eigen website. “De laatste jaren is namelijk wel duidelijk geworden dat de ware krachtsverhoudingen pas aan het licht komen als we echt aan het racen zijn.”

 

“Zelfs de testdagen die voor februari gepland staan, bieden geen houvast”, weet de Mercedes-rijder. “Om die reden wil ik me dit jaar pas na de eerste paar Grands Prix aan een voorspelling wagen.”

 

“Het enige wat ik wel kan zeggen, is dat iedereen bij Mercedes keihard aan het werk is met de voorbereidingen voor het komende seizoen en alle spreekwoordelijke raderen op de fabriek voluit draaien.”

 

Wat zichzelf betreft, laat de 43-jarige Schumacher weten dat hij er helemaal klaar voor is en niet kan wachten om weer van start te gaan. “Qua training lig ik perfect op schema en ik voel me hartstikke goed. Wel begin ik wat ongeduldig te worden, want de winterstop lijkt dit jaar langer te duren dan voorheen, en ik kan echt niet wachten om weer in de auto te stappen. Ik krijg er elke dag meer zin in.”