Als het huidige testverbod er niet was geweest, zou Michael Schumacher nooit zijn teruggekeerd. Dat antwoordt de 43-jarige Duitser op de vraag van de Duitse krant Bild-Zeitung, of hij niet gewoon tijd met zijn familie door zou moeten brengen.

 

De zevenvoudig wereldkampioen boekte zijn grootste successen in de tijd dat er nog volop getest mocht worden. “In die tijd werd er na elke Grand Prix getest. Nu dat aan banden is gelegd, blijft er buiten het racen om meer tijd over om met familie door te brengen. Racen is mijn passie, maar het een sluit het ander niet uit”, licht Schumacher toe.

 

Schumacher zal zich komend seizoen moeten beraden op de vraag of hij ook volgend jaar nog Formule 1-coureur wil zijn. Een eventuele overstap naar Ferrari, om daar nog een keer de uitdaging aan te gaan het team er bovenop te helpen, sluit hij uit. “Laten we wel wezen, de kans dat ik mijn carrière ergens anders afsluit dan bij het team waar ik nu rijd, is wel heel klein. Ik zou er niet eens over na hoeven te denken.”