Ter ere van de vijftigste geboortedag van zijn oom Ayrton, geeft Bruno Senna zijn fans de kans een speciaal ontwerp voor zijn helm te maken.

Ayrton Senna werd geboren op 21 maart 1960 en zou dit jaar dus zijn vijftigste verjaardag hebben gevierd. In 1994 kwam hij tijdens de Grand Prix van San Marino echter tragisch om het leven.

Om zijn oom te eren wil Bruno later dit jaar met een speciaal helmdesign rijden. In plaats van deze zelf te ontwerpen, geeft hij zijn fans de kans een creatie te maken rond het thema ‘Ayrton Senna’s 50th Anniversary’.

Vanaf vandaag kunnen ontwerpen worden ingezonden via Senna’s officiële website: www.brunosenna.com.br. De inschrijving sluit op 12 september. Daarna worden vijf inzendingen genomineerd, waaruit het publiek de winnaar mag kiezen.

De winnaar ziet niet alleen zijn ontwerp terug in actie tijdens een later te bepalen race, maar krijgt zelf een gesigneerde replica. De door Bruno gedragen helm wordt geveild. De opbrengst gaat naar de Ayrton Senna Foundation.