Bruno Senna bestuurt de Renault van Nick Heidfeld in België. De deal geldt vooralsnog voor één Grand Prix. Het nieuws is na twee dagen van intensieve gesprekken tussen Heidfeld en Renault definitief.

De Duitser liet zich namelijk niet zonder slag of stoot door Renault aan de kant zetten, zo schrijft Autosport. Logisch: hij heeft immers meer punten op zijn conto staan dan teamgenoot Vitaly Petrov. Heidfeld heeft echter na 48 uur onderhandelen een voorlopig akkoord gesloten met Renault zodat Senna kan racen op Spa.

De Braziliaan, die vorig jaar in actie kwam voor HRT, is er alleen zeker van dat hij in België rijdt. Het is onduidelijk of Heidfeld daarna weer achter het stuur kruipt, of dat Renault het seizoen uitrijdt met Senna in het stoeltje van de Duitser.

Dat zal afhangen van de indruk die Senna achterlaat. Ook Romain Grosjean wordt grote kansen toegedicht om weer voor Renault te racen. Dat deed hij al in 2009, en de Fransman staat nu weer in de belangstelling nu hij topfavoriet is in de GP2.

Heidfeld krijgt waarschijnlijk een zak geld mee. De Duitser werd begin dit jaar aangesteld als de invaller van Robert Kubica om het team alsnog naar een hoger level te brengen. Renault begon sterk aan 2011, maar zakte daarna echter ver terug. Ook Heidfeld liet niet de gehoopte indruk achter en de kans is daarom gering dat hij volgend jaar ergens anders onderdak vindt.

Renault komt morgen met meer informatie over de aanstelling van Bruno Senna.