Voor aanvang van de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië is bekend geworden dat Sergio Pérez een nieuw contract heeft getekend bij Force India. Voor lange tijd was het onduidelijk wat de Mexicaan het komende seizoen zou gaan doen, maar aan alle geruchten is nu definitief een eind gekomen.

In het aflopende contract met Force India was opgenomen dat het team de mogelijkheid had voor contractverlenging, maar tot op heden kwam het team er niet uit met de sponsors van de Mexicaan. Het leidde tot diverse geruchten, waaronder onder andere dat Pérez in gesprek was met teams als Williams en Renault.

De afgelopen tijd veroorzaakte Pérez zelf ook veel verwarring over zijn toekomst, onder andere door in Monza te zeggen dat hij het komende seizoen gaat doen wat hij ‘altijd al gewild’ heeft. Verdere uitleg over deze uitspraak bleef achterwege. Eerder dit weekend maakte Pérez echter duidelijk dat een langer verblijf bij Force India zijn voorkeur kreeg, maar als de onderhandelingen nog langer dan een week zouden duren, hij ergens anders ging kijken voor een stoeltje voor het komende seizoen.

In Maleisië geeft het team echter aan dat alle zaakjes op orde zijn, en Sergio Pérez ook volgend jaar in de Force India-bolide plaats zal nemen. Pérez blijft daarmee samen met Nico Hulkenberg het rijdersduo. De Duitse teamgenoot van Pérez heeft een contract tot het einde van 2017. Voor welke duur Sergio Pérez aan het team verbonden blijft is vooralsnog niet duidelijk.

Momenteel is Force India verwikkeld in een felle strijd met Williams om de vierde plek in het constructeurskampioenschap. Met slechts één punt voorsprong op het team van Williams, zal het ten voordele komen van Force India dat de onduidelijkheden over het komende seizoen achter de rug zijn. De focus ligt nu volledig op het binnenslepen van de vierde plek, en daarmee een grote som aan prijzengeld.