De Formule 1 en Silverstone hebben een deal gesloten voor twee races op het Britse circuit. Dat bevestigt circuitdirecteur Stuart Pringle. Na meerdere gesprekken over een geschikte vergoeding zijn het circuit en de F1 tot een akkoord gekomen. De double header op Silverstone blijft onder voorbehoud van goedkeuring van de Britse overheid.

De British Racing Drivers Club, eigenaar van Silverstone, en de F1 discussieerden lange tijd over een geschikte vergoeding voor het circuit om de evenementen te organiseren. Nu is er dus een akkoord bereikt. “Ik ben verheugd te bevestigen dat Silverstone en de Formule 1 een principeakkoord hebben bereikt om deze zomer twee races achter gesloten deuren te organiseren”, vertelt Silverstone-directeur Stuart Pringle aan BBC.

De races op Silverstone zouden volgens de voorlopige kalender de derde en vierde manche van het Formule 1-seizoen zijn. Na een dubble race in Oostenrijk (5 en 12 juli) zal de Formule 1 doorreizen naar Silverstone om ook daar twee maal te racen (26 juli en 2 augustus).

Lees ook: Conceptkalender F2 en F3 bekend, ziet Europese gedeelte F1-seizoen er zo uit?

Ondanks het akkoord is de Britse double header nog niet helemaal zeker. “Deze races zullen echter moeten worden goedgekeurd door de overheid, omdat de veiligheid van alle betrokkenen en de strikte naleving van de coronamaatregelen prioritair zijn”, legt Pringle uit. Door de plannen van de Britse regering om een quarantaine van twee weken op te leggen aan iedereen die naar het eiland reist, moet er ook daarvoor nog een oplossing onderhandeld of gevonden worden.

Eerder op vrijdag raakte bekend dat ook het circuit van Spa-Francorchamps groen licht kreeg voor de Grote Prijs van België. Het Europese gedeelte van het hertekende F1-seizoen lijkt zo steeds meer vorm te krijgen.

Lees ook: Politiek akkoord: GP van België mag op 30 augustus doorgaan achter gesloten deuren

© Motorsport Images