De Grote Prijs van Engeland staat ook na 2019 zeer waarschijnlijk nog op de Formule 1-kalender, en blijft in Silverstone door een nieuwe deal tussen het circuit en Formule 1-eigenaar Liberty Media.

Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport is een nieuwe overeenkomst dichtbij tussen de organisatie achter de race op het Engelse circuit en Formule 1-eigenaar Liberty Media. Het nieuwe contract zou al in mei getekend en aangekondigd worden, zo wordt bericht.

De contractverlenging tussen Silverstone en Formule 1-eigenaar Liberty Media is, als ie er komt, lange tijd in de maak geweest. In 2017 kondigde het circuit namelijk aan gebruik te maken van een ‘breekclausule’ in het oorspronkelijk tot en met 2026 doorlopende contract, en in plaats daarvan liever een nieuwe deal te onderhandelen.

Lees ook: Silverstone zet ontsnappingsclausule in voor GP van Engeland

De organisatie van de race op Silverstone vond de voorwaarden in het vorige contract – en dan vooral de jaarlijks toenemende te betalen race fee – niet langer acceptabel. Het werd daarbij ook niet verantwoord geacht zo door te gaan, aangezien de race de afgelopen jaren verlies draaide.

Liberty Media en de British Racing Drivers’ Club, die het circuit van Silverstone uitbaat, kwamen hierdoor tegenover elkaar te staan en de onderhandelingen over een nieuwe deal hebben lang geduurd, maar een akkoord lijkt dus aanstaande. Goed nieuws voor Silverstone, maar ook voor de sport: Silverstone is (ondanks de rode cijfers) jaarlijks één van de best bezochte Grands Prix. Daarnaast is de race uit historisch oogpunt belangrijk: in 1950 werd de allereerste officiële Formule 1 Grand Prix verreden op Silverstone.

Druk onderhandelen
Met een nieuwe deal voor de Britse Grand Prix kan Liberty Media een vinkje zetten achter één van de vijf races waarmee de contracten na 2019 aflopen. De andere vier zijn Spanje, Duitsland, Italië en Mexico. Daarnaast komt Vietnam er in 2020 bij en wordt onderhandeld over races in, onder meer, Nederland, Las Vegas en Miami.

Lees ook: Liberty-topman Bratches waarschuwt Zandvoort: ‘Als de plek weg is, is -ie weg’