Carlos Slim Domit, één van de mensen die de Formule 1 graag wil terughalen naar Mexico, denkt dat de tijd inmiddels rijp is voor een nieuwe Mexicaanse Grand Prix.

Slim Domit is de zoon van telecommagnaat Carlos Slim Helu, naar verluidt de rijkste man ter wereld, en speelt een belangrijke rol in de sponsorprogramma’s die zijn vaders bedrijven hebben met de teams van Sauber en McLaren, terwijl hij daarnaast een drijvende kracht is achter de organisatie die de Mexicaanse Grand Prix terug op de kalender probeert te krijgen.

In die laatstgenoemde rol verklaart Slim Domit in de FIA-publicatie AUTO dat hij zijn thuisland klaar acht om de Formule 1 wederom te verwelkomen: “Ik geloof dat er ruimte is voor meer races in de Amerika’s en dat Mexico dé plek is om een Grand Prix te houden.”

“Mexico is, voor het overgrote deel, een stabiel land met een voortvarende economie, terwijl we daarnaast met Sergio Pérez en Esteban Gutiérrez coureurs hebben waarmee de fans zich kunnen identificeren.”

“Alle stukjes van de puzzel zijn dus aanwezig”, meent Slim Domit, die denkt dat de organisatie die de race moet binnenhalen ‘goed bezig is om dat voor elkaar te krijgen’.

De laatste Grand Prix van Mexico werd in 1992 gehouden op het Autodrómo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad. Op welk circuit de nieuwe race gehouden moet worden, is nog niet duidelijk. Wel is Slim Domit al langer bezig om de koningsklasse terug te lokken: hij liet in 2011 ook al weten dat een terugkeer van de Mexicaanse Grand Prix op de kalender ‘niet meer dan logisch’ zou zijn.

Mexico is overigens niet het enige Latijns-Amerikaanse land dat momenteel probeert weer een Grand Prix te organiseren. Ook Argentinië, waar de Formule 1 in 1998 voor het laatst kwam, wil graag weer een race houden.

Foto: Sergio Pérez, destijds nog in dienst van Sauber, tijdens een Formule 1-demonstratie in Mexico in 2011.