Jenson Button kan dit weekend geschiedenis schrijven door de titel op te eisen. Hij wordt doodgegooid met lastige vragen. En hoewel hij er af en toe helemaal klaar mee is, is hij niet te beroerd om de Britse media te bedanken voor hun inzet.Gisteravond nodigde hij de Britse media uit voor een etentje. In Brazilië ontkom je er dan niet aan om naar een churrascaria te gaan. Het is een typisch restaurant die je in het hele land vindt. Vegetariërs hebben pech, want er wordt voornamelijk vlees geserveerd. Gegrild aan grote spiezen komen er tientallen obers aan je tafel met de vraag of je nog een stukje wilt.

Button had dus dertig man uitgenodigd. Wat een gezellig onderonsje moest worden aan de vooravond van wat een beslissende race kan worden, werd opeens verstoord door wat ongewenst bezoek.

Hoe ze erachter zijn gekomen dat Button daar zou eten, is nog onduidelijk maar de Braziliaanse tv was op de hoogte van zijn komst. Dat niet alleen: de grappenmaker van vorig jaar was er ook. Weet u nog dat er zo’n komiek was die een zwarte kat (een knuffelbeest, red.) naar Hamilton gooide vorig jaar? Een zwarte kat staat voor pech en moest Massa vorig jaar aan de titel helpen.

Ditmaal was Button het slachtoffer in een poging Barrichello’s geluk te vergroten. Toen de Engelsman aan kwam rijden werden er snel een aantal schilderstrappen open geklapt voor de ingang van het restaurant. Voor diegene die daar niet bekend mee zijn – het wordt gezegd dat het ongeluk brengt als je onder een ladder door loopt.

Button liet zich niet van zijn stuk brengen, liep onder de trappen door het restaurant binnen. Het werd alsnog een gezellige avond. Veel at Button echter niet – hij voelde zich niet helemaal lekker. Was dat de pechduivel die al zo snel toe sloeg?