Met de opening van een virtueel museum viert de familie Schumacher morgen de vijftigste verjaardag van Formule 1-legende Michael Schumacher. “De Keep Fighting Foundation lanceert als cadeau voor hem en de fans de officiële Michael Schumacher App. Zo kunnen we samen alle successen opnieuw beleven”, aldus de familie in een statement.

In de verklaring wordt verder weinig gezegd over de gezondheid van Schumacher. Vijf jaar geleden liep de Duitser hersenletsel op bij een skiongeluk, sindsdien wordt hij thuis in Zwitserland behandeld en zijn de updates over zijn gesteldheid summier. “Men kan er zeker van zijn dat hij in de beste handen is, we doen alles binnen onze mogelijkheden om hem te helpen. Begrijp alstublieft dat we zijn wensen volgen en iets dermate gevoelig zoals zijn gezondheid geheim houden.”

Lees ook: ’s Werelds best bewaarde geheim: de status van Michael Schumacher

Mozaïek van foto’s
De activiteiten van de familie en de Keep Fighting Foundation (KFF) zijn het afgelopen jaar opvallend toegenomen. Zo is er een tentoonstelling in Keulen ingericht met auto’s uit de privé-collectie van Schumacher. Op de site van KFF, een non-profit organisatie die zich inzet voor cultuur, onderwijs, wetenschap en gezondheidszorg, is een enorm virtueel mozaïek gemaakt van honderden foto’s van Schumacher.

Ferrari kondigde eerder ook al aan de vijftigste verjaardag van zijn meest succesvolle coureur niet ongemerkt voorbij te laten gaan. In het Ferrari-museum in Maranello wordt morgen een speciale vleugel geopend voor Schumacher.

Op FORMULE1.nl worden deze week nog enkele bijzondere artikelen gepubliceerd om het jubileum van de grootste coureur aller tijden te vieren.

Lees ook: Brawn spreekt over ‘bemoedigende signalen’ bij Schumacher