Het nieuws rondom Spyker blijft maar komen. De ene week wat meer dan de andere. Maar eigenlijk altijd met vraagtekens. Nu gaat Michiel Mol weer weg bij Spyker Cars en legt hij tijdelijk zijn functie als directeur van het raceteam neer. Er zijn daar nu opeens wél financiën nodig, terwijl drie weken geleden alles nog categorisch ontkend werd. Als reden geeft men op dat Mol geen belangenverstrengeling wil. Hij denkt erover het raceteam te kopen. Maar dat heeft hij toch al gedaan?

In mijn gesprek met hem op de Nürburgring heeft hij tot drie keer toe aan mij, en de tv-kijkers, bevestigd dat hij de baas is bij SpykerF1. Hij en niemand anders. Waarom zou een baas van team een job bij de moedermaatschappij opzeggen om baas te worden bij het team, waarvan hij zelf zegt dat hij al de baas is? Ik snap het niet, maar dat heb ik wel vaker.

Colin Kolles was volgens Michiel ook niet de waakhond van Alex Shnaider. Maar Kolles neemt nu wel alles waar bij SpykerF1. Waarom daar dan niet een interim-manager neergezet? Het meest bizarre vind ik nog dat deels de schuld bij de negatieve berichtgeving in de pers wordt gelegd. Dat zoiets invloed heeft op de waarde van de aandelen snap ik wel. Maar volgens mij heb je daar geen last van als je financieel de boel op de rit hebt. Als je gewoon doet wat je moet doen; auto's bouwen en afleveren.

Het lijkt steeds meer op spijkers zoeken op laag water, troebel water dan wel, want van enige transparantie is eigenlijk geen sprake. Albers moest niet weg omdat er geld nodig was, zei men. Yamamoto rijdt, alleen omdat hij het benodigde geld binnen een dag op de rekening van SpykerF1 had staan. En dan de pers proberen te overtuigen dat Yamamoto toch echt een groot talent is…. Ja, en ik kom uit een ei!!

groeten, Ollie