Sprinter Kjeld Nuis, die dit weekend in actie komt bij de World Cup schaatsen in Salt Lake City, heeft een passie voor snelheid. De sprinter van Team Reggeborgh verbeterde in het Noorse Savalen al eens het snelheidsrecord op het ijs tot 103 kilometer per uur (foto boven), reed met Jos Verstappen in een Pagani op de Red Bull Ring en hij volgt vanzelfsprekend de Formule 1 op de voet. Hoewel… “Ik ben een af-en-toe-kijker geworden”, vertelt hij tegen FORMULE 1 Magazine.

Hoe intensief heb jij het afgelopen Formule 1-seizoen gevolgd?

“Nou, om heel eerlijk te zijn, wel minder intensief dan de jaren ervoor. Ik snap Max Verstappen heel goed als hij zegt dat er niets zo lekker is als een race heel dik winnen en een seizoen domineren. Dat geeft zelfvertrouwen. Toen ik in november bij de Wereldbeker in Peking met acht tienden de 1000 meter won, vond ik het zelf ook echt niet saai. Maar voor de doorsnee Formule 1-kijker is het wel gaaf als er verschillende mensen kunnen winnen.

‘Ik ben een af-en-toe-kijker geworden’

“Om die reden ben ik van een vaste kijker een af-en-toe-kijker geworden. Ik heb afgelopen jaar geen enkele keer de wekker gezet, iets wat ik daarvoor soms wel deed. Stiekem verlang ik een beetje terug naar de spanning van 2021, toen Max in de laatste ronde van de laatste race zijn eerste wereldtitel won. Dat was subliem.”

Lees ook: Kjeld Nuis: ‘Gunnen is wat een team maakt en breekt’

Heb je zelf wel eens in een raceauto gezeten?

“Een paar keer zelfs. Bij Gamma Racing Day op het TT Circuit in Assen heb ik in 2018 bij Robert Doornbos in een twoseater gezeten. Dat was supervet. Hij reed en was gezellig aan het praten, terwijl ik alleen maar die bocht op me af zag komen en dacht: rem nou! Voor mijn gevoel deed hij dat echt pas op het allerlaatste moment. En ik heb op de Red Bull Ring in Oostenrijk een keer tijdens een Legends Race met Jos Verstappen meegereden in een Pagani. Dat was ook onvergetelijk.”

Lees hier alles over de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen: de GP van Bahrein 2024

Het volledige verhaal met sprinter Kjeld Nuis, drievoudig olympisch kampioen, over zijn visie op Formule 1 lees je in onze wintereditie, die NU in de winkel ligt. Ons magazine is online te bestellen (met gratis bezorging in Nederland!) Met in dit nummer ook nog:

  • Exclusief interview Nyck de Vries: ‘Je moet niet in teleurstelling blijven hangen’
  • David Coulthard over het succes van Red Bulls showrunteam: ‘Voelde me een van The Beatles’
  • Afscheidsinterview Franz Tost: ‘Mijn vrouw en ik hebben nooit discussie gehad over mijn werk’
  • Achter de schermen bij de theatershow van Rob Kamphues & Tom Coronel
  • Openhartig: Lewis Hamilton over levenslessen, mode en het heilige vuur
  • Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis: ‘Concurrentie is voorwaarde voor vernieuwing’
  • Fotograaf Peter van Egmond graaft in zijn archief op zoek naar iconisch beeld