Max Verstappen won zaterdag in Austin zijn derde sprintrace van het seizoen. De Nederlander moest vanaf pole hard verdedigen bij de start tegen Charles Leclerc, maar behield de leiding. Vanaf dat moment kwam de overwinning niet meer in gevaar.

“Het was zeker spannend bij de start, maar gelukkig is daar veel ruimte. Vanaf dat moment konden we de race controleren. Hierdoor konden we aan het eind ook nog pushen, dus dat was leuk”, zo reageerde Max Verstappen meteen na de finish op Circuit of the Americas in Austin.

Hoofdrace wordt ander verhaal, denkt Verstappen

Ook blikte Max Verstappen meteen na de sprintrace vooruit naar de Grand Prix van zondag (start: 21.00 uur Nederlandse tijd), waarin hij vanaf de zesde plek plek zal vertrekken. “Dat wordt zeker een ander verhaal. Hopelijk gaan we een leuke race tegemoet. Ik hoop veel in te halen, want ik wil die natuurlijk ook winnen”, aldus de drievoudig wereldkampioen van Red Bull.

Lees hier alles over de GP van de Verenigde Staten met o.a. het complete tijdschema


De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is ook al digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, ook met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond.

In dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
    En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!