Stéphane Kox is dit jaar niet meer te zien als Formule 1-pitreporter bij Viaplay. Kox, bovendien FORMULE 1 Magazine-columniste, wil zich na een jaar weer richten op haar rechtenstudie en het racen, stelt ze tegenover De Telegraaf.

Viaplay koos na het bemachtigen van de uitzendrechten, die jarenlang in het bezit van Ziggo Sport waren, voor een compleet nieuw presentatieteam. Zo presenteerde Amber Brantsen de voor- en nabeschouwingen terwijl Stéphane Kox in de pitstraat aan de slag ging als pitreporter.

Kox, die voor deze rol tijdelijk afscheid nam van de GT-racerij, heeft besloten om haar contract met Viaplay niet te verlengen, zo maakt ze bekend in gesprek met De Telegraaf. “Ik heb het met veel plezier gedaan, met een superleuke groep mensen en ook heel veel geleerd”, zegt Kox.

Lees ook: Column Stéphane Kox: Online terreur jegens coureurs, media en fans is om van te walgen

Voor Kox kwam het ‘echt als een verrassing’ dat zij ruim een jaar geleden werd benaderd door Viaplay voor de rol van pitreporter. “Ik was toen net met mijn master in rechten begonnen en racete zelf nog. Hoe leuk het afgelopen jaar ook was, heb ik gemerkt dat mijn ambitie toch ligt bij die rechtenstudie en het racen. Daar wil ik me weer op gaan focussen.”

“Ik vind het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven, zoals ik dat ook tijdens mijn televisiewerk heb proberen te doen”, aldus de 29-jarige Kox. Wie de nieuwe pitreporter wordt bij Viaplay, is nog niet bekend.