De stewards hadden een drukke avond na de sprintrace in Brazilië. Maar liefst zes coureurs zijn op het matje geroepen, waaronder Lewis Hamilton en de met een raceban flirtende Pierre Gasly.

Al vlak na de start merkten de stewards op dat drie coureurs zich mogelijk niet aan de startprocedure hadden gehouden. Daniel Ricciardo, Guanyu Zhou en Lewis Hamilton waren de drie coureurs die onder het vergrootglas van de stewards kwamen te liggen, al maakten de stewards ook duidelijk dat deze incidenten na de sprintrace bekeken zouden worden. De drie hadden zich niet op de juiste manier gepositioneerd in hun startvak. Ze kwamen er mee weg omdat de vakken kleiner dan gebruikelijk waren en ze er bovendien geen voordeel uit hadden gehaald.

Lees ook: Alonso telt dagen tot Alpine-afscheid af na contact met Ocon: ‘Nog maar één race…’

Naast deze drie coureurs moet ook Pierre Gasly zich bij de stewards melden. De AlphaTauri-coureur flirt al met een raceban aangezien hij op tien strafpunten staat, waar twaalf strafpunten een schorsing van één race opleveren. Hij moest zich melden omdat hij mogelijk ‘onnodig langzaam’ heeft gereden tijdens de verkenningsronde richting de grid. Gasly kwam weg met een waarschuwing, hij deed twee seconden te lang over het rondje, maar werd dat verder niet aangerekend. Ook omdat er zich mensen op de baan bevonden niet lang na de safety car-streep.

Ten slotte moeten ook Fernando Alonso en Esteban Ocon uitleg geven aan de stewards. Zij moeten dat doen na hun aanvaring op het start/finishgedeelte, waarbij Alonso schade aan de voorvleugel opliep. Het incident wordt Alonso ten volle aangerekend, de Spanjaard schatte de afstand en zijn eigen snelheid niet goed in en raakte daardoor het rechterachterwiel van Ocon. Een tijdstraf van 5 seconden en twee strafpunten is het verdict.