Formule 1-fans kunnen nu al aan de slag met F1 22 en binnenkort met F1 Manager 2022, maar later dit jaar kunnen zij ook in een heel ander soort game met de Formule 1 te maken krijgen: Call of Duty.

In een trailer toont gameontwikkelaar Infinity Ward een nieuwe map voor de populaire first-person shooter Call of Duty, genaamd Marina Bay Grand Prix. De naam verklapt al direct dat het een replica moet voorstellen van het stratencircuit van Singapore, waar dit jaar voor het eerst sinds 2019 weer een Formule 1-race georganiseerd wordt.

In de trailer is te zien hoe de spelers rond het paddockgebied van de Formule 1 in een heel ander soort strijd verwikkeld zullen zijn dan normaliter het geval is in de Formule 1. Hierbij ontbreken wel de echte namen van de Formule 1 en de teams. De map is gemaakt voor 6v6-gevechten en is speelbaar in Call of Duty Modern Warfare II. Deze game verschijnt op 28 oktober, maar de map Grand Prix zal al tijdens de bèta, die in september plaatsvindt, speelbaar zijn.

Op sociale media trok de tweet waarin de nieuwe map werd aangekondigd veel aandacht. Ze knipoogden namelijk naar de tweet van Oscar Piastri, die onlangs ontkende dat hij een contract bij Alpine had getekend voor 2023. “We hebben begrepen dat, met onze toestemming, Infinity Ward heeft aangekondigd dat zij een Grand Prix-map hebben ontworpen als onderdeel van de bèta. Dit klopt en de map zal ook speelbaar zijn. We zullen dit jaar op Grand Prix spelen in Modern Warfare II.”